Bij Pruntel Landscaping heeft u keuze uit veel verschillende bomen in alle soorten en maten. Het boomwerk dat beschikbaar wordt gesteld door Pruntel Landscaping is verkrijgbaar in alle vormen. Zo is er altijd een soort bij die aansluit op uw tuin.

Boomwerk werkzaamheden

Wij kappen bomen op alle mogelijke plekken en snoeien deze. Daarnaast kunnen we ook bosbestanden uitdunnen en groot snoeiwerk uitvoeren.

Boomwerk snoeien

In de meeste gevallen is het overbodig om bomen te rooien, dan is snoeien een goede mogelijkheid. Zo kunnen overhangende takken verwijderd worden, wat vakkundig gebeurd door Pruntel Landscaping. Hierbij zorgen we ervoor dat de boom verder geheel in z’n staat blijft en beschadigen we deze niet. Snoeien levert vaak meer licht op en blijft beter in model dan wanneer we de boom toppen. Voor vrijblijvend snoeiadvies kunt u ook contact met ons opnemen.

Behandeling van de boom

Bomen kunnen erg hoog worden, hierbij ontstaat een groot risico wat betreft schade door storm. Hierbij kunnen de bomen licht wegnemen waardoor uw tuin in de schaduw kan vallen. Soms wordt er gekozen om bomen te snoeien of te toppen. Als u wilt weten wat u het beste kan doen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies over boomwerk. Iedere boom is hierbij verschillend en moet anders behandeld worden.

Wanneer kappen we boomwerk

Soms is het nodig om bomen te kappen. Bij nieuwbouw gebeurt dit bijvoorbeeld vaak of wanneer de bomen te groot worden. Bomen zijn veel vocht en licht nodig, dit kan invloed hebben op de rest van uw tuin. Wanneer nodig kappen we uw bomen vakkundig. Hierbij passen we goed op hoe de boom zou kunnen vallen, waarbij er soms genoeg ruimte hiervoor is, is het vaak ook zo dat we speciale zaagtechnieken moeten toepassen voor de veiligheid van u en uw tuin.